Když ve vietcongu hraji 2. misi, dostanu se přes nastražený granát, přes Charlíky i přes další pasti, ale v momentě kdy Nhut řekne: "Charlie blízko, cítím to." a Hawkins "Skoro ty bastardy cejtim." hra spadne. Jediné co se stane, tak v daném momentě se hra okamžitě ukončí (bez předchozího varování). Zkoušel jsem to několikrát, pokaždé hra spadne v ten samý moment. Nespouští se v tento moment třeba nějaké video, že by hru shazoval špatný kodek? V návodech na hru píší že by měl radista v tento moment obdržet nějaké instrukce, to ale u mě nenastane.
Ještě dodám, že Charlieky jsem pokaždé zastřelil jednoho za první pastí, druhého u propadla a třetí utekl.
EDIT: Našel jsem záznam z jiného fóra:
Tohle padání způsobuje Vista v kombinaci s některými zvukovkami (povětšino integrovanými). Problémem je jenda DLL knihovna, kterou mají Visty jinou a vietcong spadne vždy, když se někdo pokusí použít vysílačku.
Kdyby někdo přišel na řešení, značná část uživatelů Vist by mu určitě zulíbala všechny internetové accounty.
Zkoušel jsem mód kompatibility i vypnutí zvuku u hry v nastavení, ale bez výsledku. Tohle je X-tá hra, která mi nejde kvůli Vistě. * (místo této hvězdičky si přimyslete pár neslušných nadávek na Vistu)
Jestli najdete řešení, napište prosím.